۷ روش افزایش تمرکز
چه در سال کنکور باشید چه دانش آموز غیر کنکور و یا دانشجوی کارشناسی، ارشد و بالاتر باشید، فرقی نمی کند، این مقاله می تواند راه کاری باشد برای افزایش تمرکز و سرعت درس خواندن شما باشد. چند روش خیلی ساده که با اجرای آن ها می توانید تغییر اساسی در شیوه ی درس خواندن خود بدهید. شما باید بدانید که آن چه در موفقیت شما حین درس خواندن بسیار مهم است استفاده ی بهینه از زمانی است که برای درس خواندن صرف می کنید. این که شما ساعت های زیادی را برای درس خواندن بگذارید و با تمرکز پایین درس بخوانید، نتیجه ای می دهد که باعث نا رضایتیتان می شود. در این صورت اولین چیزی که می گویید این است که با این همه درس خواندن نتیجه نگرفتم.
در مقابل هستند دانش آموزانی که شاید با صرف زمان کمتری نتیجه ای بسیار خوب تر بگیرند و تصور شود که این دانش آموزان حتما از هوش خیلی بالاتری نسبت به بقیه برخوردارند. اما چنین نیست.
اگر شما در یک گروه قرار دارید قطعا سطح توانمندیتان نزدیک به هم است. پس خودتان را دست کم نگیرید. در واقع تفاوت در تمرکز است که گاهی باعث این تفاوت نتیجه در عین بیشتر درس خوادن می شود. نگران نباشید ما در این مقاله چند راه کار ساده برای افزایش تمرکز و سرعت در درس خواندن به شما می دهیم. تا در عین اینکه زمان کمتری می گذارید، نتیجه ی خوبی هم بگیرید. چیزی که و اضح است این است که شما باید برای رسیدن به هدف خود تلاش کنید. اما زمانی که این تلاش را همراه یک سری آگاهی مفید به کار ببرید علاوه بر موفقیت احساس لذت بیشتر و خستگی کمتری خواهید داشت و هیچ گاه حس نخواهید کرد که وقتتان نتیجه بخش نبوده است. ما را در مقاله ی 8 روش افزایش تمرکز در سال کنکور همراهی کنید.
7 روش افزایش تمرکز در سال کنکور
مهم ترین عاملی که در افزایش سرعت درس خواندن مفید شما موثر است تمرکز است. پرش حواس و در گیری فکری حین درس خواندن و یا قبل از درس خواندن می تواند از سرعت و کیفیت درس خواندن شما بکاهد
1.قبل از درس خواندن برنامه و هدف پایان روزتان را مشخص نمایید: وقتی قبل از شروع درس خواندن برنامه تان را بدانید و بدانید که می خواهید دقیقا چکار کنید قطعا با تمرکز و آرامش بیشتری درس خواهید خواند.
2. محیط درس خواندنتان را امن و دوست داشتنی نمایید: قصد ما از این بند این نیست که شما برای موفقیت در کنکور و امتحانات حتما باید یک اتاق شخصی و میز مطالعه و کتابخانه ی ویژه داشته باشید. نه. شما می توانید نقطه ای از خانه و یا محیطی که در آن درس می خوانید را انتخاب کنید که عموما در آن جا احساس آرامش و تمرکز بیشتری دارید. اگر می توانید یک میز تحریر (یا حتی میزی مانند میز چرخ خیاطی مامان ها) برای خودتان تعبیه کنید ، اگر نبود هم عیبی ندارد. کتاب ها و وسایل درس خواندنی که به شما حس خوبی می دهند را به طور منظمی اطراف و روی میزتان بچینید. به طوری که با دیدنشان حس درس خواندن بیشتری بگیرید نه آن که شلوغ باشد. یک لیوان زیبا حاوی چند خودکار و مداد و ماژیک و هرچیزی که بودنش به شما حس خوبی می دهد و البته تمرکزتان را به هم نمیزند. حتی اگر اتاق شخصی ندارید برای خودتان یک محدوده ی درس خواندن امن درست کنید که در آن جا احساس خوبی داشته باشید.
3. یک کاغذ سفید کنار دستتان باشد: این کاغذ چرک نویس و یا کاغذ نکه نیست بلکه کاغذ افکار شماست. شما از حالا به بعد باید هر فکری را که حین درس خواندن به ذهنتان می رسد و باعث برهم خوردن تمرکزتان می شود را در اولین فرصت دستگیر کرده و به صورت موقتی در این کاغذ زندانی کنید. آن را بنویسید و به او بگویید بعد از درس خواند به سراغش می روید. ببنید وقتی شما تصمیم گرفته اید شروع بع درس خواند کنید یعنی انتخاب کرده اید که در این ساعت اینجا و پای درستان باشید. حالا هر کار و هر فکری که داشته باشید این زمان را نباید به ان اختصاص دهید. چون جسم شما این جاست و شما در حال وقت گذاشتن هستید. اگر اینجایید پس تمامتان را به اینجا بیاورید نه فقط جسم مبارک را.
4. موسیقی ممنوع مگر خلافش ثابت شود: خیلی از دانش آموزان و دانشجویان می گویند که عادت دارند حین درس خواندن موسیقی گوش بدهند. چیزی که باید بگوییم این است که گوش دادن به موسیقی حین درس خواندن می تواند چیزی حدود 50 درصد از تمرکزتان بکاهد. خبر بدتر این که گوش دادن موسیقی درست قبل از درس خواندن هم می تواند تمرکزتان را تا 30 درصد کاهش دهد. پس اگر خیلی از گوش داد موسیقی لذت می برید و علاقه مند هستید، آن را به عنوان پاداش بگذارید برای بعد از درس خواندنتان و برای زمان استراحت. تنها عده ی کمی هستند که در سکوت تمرکز کافی ندارند و با موسیقی فکرشان جمع تر می شود. توصیه به این افراد این است که از موسیقی های بی کلام ملایم و یا موسیقی متن استفاده کنند.
5. به اندازه بخوابید: اگر شما بیشتر و کمتر از آنچه که باید بخوابید این در تمرکز شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. 7-8 ساعت خواب در روز مناسب است.
6. مویز بخورید.
7. در حین خواندن یک درس به درس ها ی دیگر فکر نکنید: اگر الان زمان این درس است یعنی زمان درس های دیگر نیست. پس جسم و فکرتان را با هم بر یک درس متمرکز کنید تا وقتتان به بهترین شکل صرف شود. نگران نباشید. طبق برنامه ریزی پیش می روید و به همه درس ها می رسید. عادلانه برخورد کنید.