اهمیت نوشیدن آب

آنچه در این پست میخوانید
تنها 2 درصد کمبود آب بدن، دقت و تمرکز دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد.

همه ما تجربه احساس خستگی و بی‌حوصلگی در کلاس درس را داشته‌ایم و علت مشخصی هم برای آن نیافته‌ایم. این احساس به خصوص در شرایط مختلف مانند جلسه امتحان که به تمرکز و انرژی بیشتری احتیاج داریم آزاردهنده است. احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌تواند دلایل مختلفی از جمله کم‌آب شدن بدن‌‌مان نیز داشته باشد. پژوهش‌های علمی ثابت کرده‌اند که تنها دو درصد کم شدن آب بدن می‌تواند عملکرد قسمت‌های مختلف مغز را تا میزان قابل‌توجهی تحت‌تأثیر قرار دهد و باعث بروز عوارضی چون کاهش دقت و تمرکز، خستگی زیاد و سردرد در دانش‌آموزان شود.

 دانش آموزان در فصل امتحانات برای افزایش تمرکز ذهن و پیشگیری از سردرد و خستگی روزانه آب فراوان بنوشند.  کاهش آب بدن موجب تضعیف قدرت حافظه و یادگیری می شود، به همین دلیل نوشیدن آب فراوان، مصرف سبزیجات و سالاد را در برنامه تغذیه روزانه خود قرار دهید.

60% بدن ما و 75% وزن مغز را آب تشکیل داده است.

عملکرد مناسب قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز تا حد زیادی با نوشیدن آب رابطه‌ مستقیم دارد. کمبود آب در بدن، عملکرد رگ‌های خونی مغز را مختل می‌کند و بر قسمت‌هایی از مغز که مستقیماً به بخش مهارت‌های شناختی مربوط می‌شوند، مانند حافظه کوتاه مدتنها 2 درصد کمبود آب بدن، دقت و تمرکز دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد

توانایی توجه و تمرکز، پاسخ به‌موقع به محرک‌های محیط، تأثیر منفی می‌گذارد. از دیگر فواید به‌ویژه برای دانش‌آموزان که زمان زیادی را در مدرسه سپری می‌کنند و نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارند، می‌توان به افزایش میزان هوشیاری ذهنی، دقت تصویری، خلاقیت و توانایی‌های درک مطلب به‌خصوص در دروسی مانند ریاضیات، اشاره کرد. بر اساس نتایج پژوهش‌های کارشناسان تغذیه شرکت دنون، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان صنایع غذایی و پیشرو در تولید آب‌های بسته‌بندی در جهان، دانش‌آموزانی که در طول جلسه امتحان آب کافی نوشیده‌اند، به‌طور میانگین عملکرد بهتری نسبت به سایر دانش‌آموزان داشته‌اند.

آب

5 تاثیرمفید نوشیدن آب

افزایش سرعت فعالیت مغز:

مغز به مقدار مناسب هیدراتاسیون برای عملکرد صحیح نیاز دارد. سلول های این ارگان نیاز به تعادل ظریف و دقیق بین آب و سایر عناصر دارند تا فعالیت کنند. چیزی که باید به آن آگاه باشید این است که هنگامی که از خواب بیدار می شوید، آب بنوشید. این لحظه از روز، زمانی است که سلول های مغز شما نیاز به هیدراتاسیون دارند و این نیاز را فقط آب می تواند تامین کند نه قهوه و چای. حتی اگر در طول فرایند خواب شبانه تعریق نداشته باشید، از هم بدن شما مقادیری آب از دست می دهد. در طول تنفس های عمیق خواب شبانه، رطوبت بدن شما کاهش خواهد یافت بنابراین می توانید نیاز به نوشیدن آب با معده خالی را درک کنید.

افزایش تمرکز:

مغز شما اولین ارگانی است که کم آبی بدن را درک می کند و چابکی خود را از دست می دهد. در این لحظه تمرکز دشوارتر می شود و شما به سرعت به محرک ها واکنش نشان نمی دهید. باید هر ۴۵ دقیقه یکبار برای افزایش تمرکز و کارایی مغز، نوشیدن آب را در اولویت قرار دهید.

توازن خلق و خو و احساسات:

ممکن است عجیب به نظر برسد اما نوشیدن آب با سلامت روان شما ارتباط نزدیک دارد ؛ از سموم و سلول های مرده خلاص می شوید و این روند فرایندهای شیمیایی شما را متعادل می کند و منجر به راه اندازی مجدد ذهنی می شود. نوشیدن آب بهترین راه برای از بین بردن اضطراب و استرس است.

خواب بهتر:

حتی اگر فقط نصف لیوان آب قبل از رفتن به رختخواب بنوشید، این کار به افزایش کیفیت خواب شبانه کمک می کند. آب جریان خون به مغز را افزایش می دهد و باعث افزایش اکسیژن و هیدراتاسیون مغز می شود.

بهبود وضعیت حافظه:

کم آبی بدن باعث مجموعه ای از اختلالات می شود که بر بسیاری از زمینه های اساسی بقا تاثیر می گذارد. یکی از عواقب کم آبی کاهش چابکی شناختی است. از آنجا که تقریبا ۸۰ درصد از بافت مغزی از آب تشکیل شده است، ضروری است که آب کافی به آن برسانید. آزمایشات بالینی نشان داده است که کمبود آب کارایی حافظه کوتاه مدت را پایین می آورد و به قدرت تمرکز آسیب می رساند.

به توصیه متخصصان تغذیه، کودکان و نوجوانان باید روزانه بین شش تا هشت لیوان آب بنوشند. با توجه به اینکه این گروه سنی بیشترین زمان را در طول روز در مدرسه سپری می‌کنند، معلمان با یادآوری لزوم نوشیدن آب در ساعات مختلف می‌توانند سهم زیادی در آموزش و فرهنگ‌سازی این موضوع داشته‌ باشند.

Related posts

Don't miss reading these posts!

وسایل مجاز و غیر مجاز امتحانات نهایی

آنچه در این پست میخوانید یکی از مباحثی که این روزها دانش آموزان در مورد آن با سوال مواجه میشوند…

Read more

نکات مهم در مورد امتحانات نهایی

آنچه در این پست میخوانید با توجه به سهم بالا امتحانات نهایی در قبولی دانشگاه و همچنین اهمیت بالای آن…

Read more

راهکار های درس خواندن در شرایط سخت

وقتی شرایط خوب پیش نرود چاره چیست؟

Read more

Comments

Share your comments with us

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *