تراز کنکور

تراز کنکور یکی از عوامل مهمی است که داوطلبان کنکور سراسری باید به آن توجه داشته باشند. متاسفانه خیلی از داوطلبان کنکور نمی دانند تراز کنکور چیست و نحوه محاسبه آن چگونه است. آن ها فکر می کنند تراز کنکور و رتبه هر دو یکی هستند. در واقع تراز کنکور مشخص کننده رتبه داوطلب است.

تراز کنکور سطح علمی داوطلب را نسبت به سایر داوطلبین آزمون مشخص می کند. از این رو معیار مناسبی  برای مقایسه فرد با سایرین است. معنی لغوی تراز به معنی بالانس و تعادل است و هدف از محاسبه تراز هم همسطح و یکسان سازی ارزش نمره ها یا درصد ها است. به معنی ساده تر تراز نشان می دهد که داوطلب در بین همه شرکت کنندگان در آزمون سراسری در چه جایگاهی قرار دارد.

هر سوالی در آزمون سراسری  امتیازی دارد. با در نظر گرفتن تعداد و ارزش هر سوال درستی که داوطلب به آن جواب می دهد امتیازی برای او لحاظ می شود. این امتیاز همان تراز کنکور است که جهت مقایسه سطح علمی داوطلب استفاده می شود.

محدوده نمره تراز

محدوده تراز عددی بین ۰ تا ۱۰۰۰۰ یا ۰ تا ۱۳۰۰۰ است. داوطلبان برتر کنکور ترازی بالاتر از ۱۲۰۰۰ دارند، به عبارت دیگر هر چه عدد تراز بالاتر بوده و به عدد ۱۳۰۰۰ نزدیک تر باشد سطح علمی داوطلب و توانمندی او در درس مذکور بالا تر است. داوطلبانی که ترازی پایین تر از ۵۰۰۰ کسب کنند در واقع از نصف شرکت کنندگان آزمون در سطح علمی پایین تری قرار دارند.

 

تفاوت رتبه و تراز

ترتیب داوطلبان شرکت کننده در کنکور، همان درصد خام رتبه کنکور است. مثلا اگر در حدود ۶۰۰۰ شرکت کننده در آزمون وجود داشته باشد رتبه نهایی تنها نفرات اول تا ۲۰۰۰ را مشخص می کند. بنابراین رتبه تنها مشخص کننده ترتیب سطح علمی داوطلب است.

تیک رتبه سختی و آسانی سوالات را مشخص نمی کند.

تیک سطح علمی داوطلب را در مقایسه با سایر داوطلبان مشخص نمی کند.

تیک با رتبه ارزش واقعی پاسخ های داوطلب مشخص نمی شود.

تیک هر چه عدد تراز داوطلب بالاتر باشد، عدد مناسب تری است و بالعکس هر چه عدد رتبه پایین تر باشد بهتر است.

تیک تراز کنکور مشخص کننده رتبه داوطلب است.

 

محاسبه تراز

نمره تراز برای هر درس به صورت جداگانه محاسبه می‌شود. نمره تراز هر درس یک عدد است که ما بین 0 و 10000 قرار دارد. خب اگر بخواهیم نمره تراز برای هر درس را به صورت جداگانه حساب کنیم باید چه کاری انجام دهیم؟ شما باید ابتدا نمره خام برای هر درس را حساب کنید. سپس با توجه به فرمول زیر می‌توانید نمره خام آن درس را محاسبه کنید:

نمره تراز = 100* ضریب درس * نمره خام

البته به این نکته توجه داشته باشید که فرمول‌های دیگری نیز برای محاسبه نمره تراز کنکور وجود دارند. ما در این قسمت آسان‌ترین فرمول را به شما معرفی کردیم.

محاسبه نمره خام در کنکور

نمره خام داوطلبان در کنکور به صورت درصد بیان می‌شود. برای محاسبه نمره خام در کنکور باید تعداد پاسخ‌های صحیح، پاسخ‌های غلط و تعداد کل سوالات را در نظر بگیریم. همان طور که می‌دانید برای پاسخ‌های اشتباه نمره منفی در نظر گرفته می‌شود. پاسخ‌هایی که داوطلب در کنکور سراسری به آن‌ها پاسخ درست داده است با ضریب 3 در نظر گرفته می‌شود. بنابراین برای محاسبه نمره خام در کنکور باید از فرمول زیر استفاده کرد:

محاسبه نمره خام در کنکور

برای موفقیت در کنکور تراز مهم‌تر است یا رتبه؟

تا این قسمت از مقاله این موضوع را به خوبی درک کرده‌اید که رتبه جایگاه شما را در بین داوطلبان کنکور نشان می‌دهد و تراز سطح عملی شما را با دیگر داوطلبان مقایسه می‌کند. اما رتبه و تراز برتری نسبت به یکدیگر ندارند؛ در واقع هر چه تراز شما بالاتر باشد، رتبه کمتر و بهتری خواهید داشت. پس هم تراز برای موفقیت در کنکور موثر است و هم رتبه.

مقالات پربازدید:

آیا با شروع از اسفند، موفق میشم؟

رفع خستگی هنگام مطالعه

تک منبعی یا چند منبعی؟

لینک های اینستاگرام و تلگرام:

اینستاگرام

کانال تلگرام

Related posts

Don't miss reading these posts!

وسایل مجاز و غیر مجاز امتحانات نهایی

آنچه در این پست میخوانید یکی از مباحثی که این روزها دانش آموزان در مورد آن با سوال مواجه میشوند…

Read more

نکات مهم در مورد امتحانات نهایی

آنچه در این پست میخوانید با توجه به سهم بالا امتحانات نهایی در قبولی دانشگاه و همچنین اهمیت بالای آن…

Read more

راهکار های درس خواندن در شرایط سخت

وقتی شرایط خوب پیش نرود چاره چیست؟

Read more

Comments

Share your comments with us

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *